Sforaitul poate fi tratat prin metode minim-invazive

Clinica ExMedica, din Capitală a deschis un cabinet ORL, în care se pot efectua consultații și intervenții chirurgicale cu aparatură de ultimă generație, inclusiv pentru cei care sforăie.

De mult cochetam cu ideea de a extinde activitatea şi în sfera ORL. În plus faţă de facilităţile unui examen ORL în condiţiile unor echipamente moderne, avem posibilitatea de a completa consultaţia cu o videoendoscopie efectuată cu un fibroscop subţire, de generaţie nouă, cu imagine de claritate maximă, obţinută cu o mini cameră HD. Se pot astfel explora și vizualiza atât de către medic cât și, de ce nu, de către pacient, zone greu accesibile vederii: fosele nazale, faringe, laringe și corzi vocale”, explică Dr. Răducu Stănciulescu, medic primar ORL, doctorul care efectueaza consultatii de specialitate, precum si mici interventii chirurgicale in sfera orl.

Cum decurge o intervenție cu un generator de radiofrecvență

În noul cabinet se fac și intervenții chirurgicale minim invazive. Ce înseamnă mai exact asta? „Sunt persoane care acuză obstrucţie nazală. Cauzele pot fi multiple. Dacă au deviaţie de sept, rezolvarea este numai chirurgicală, în condiţii de spital. Dacă au ceea ce se cheamă hipertrofie de cornete, soluţia este micşorarea acestor structuri intranazale prin metode mai agresive, considerate clasice, fie chirurgical, fie cu electrocauterul sau laserul. În cabinetul ORL din cadrul clinicii ExMedica se foloseste un generator de curenți de înaltă frecvență care permite efectuarea unei intervenții, cu deranj minim, de reducere a cornetelor nazale. Prin această tehnică se acţionează asupra structurii interioare a cornetelor, lăsând suprafaţa lor intactă. Intervenţia se face sub control endoscopic, cu anestezie locală, inflamaţia iniţială se retrage în câteva zile, suferinţa este minimă”, mai explică Dr. Răducu Stănciulescu.

De ce sforăim?

Metoda se recomandă şi celor exas­peraţi din cauza sforăitului.
Cauzele care produc sforăitul şi, uneori, oprirea respiraţiei în timpul somnului sunt, pe lângă obstrucţia nazală, conformaţia favorizantă a gâtului, obezitatea şi cele legate de vălul palatin – care este fie prea lung, fie prea flasc. Cu ajutorul aceluiași radiocauter se efectuează o scurtare și rigidizare a vălului palatin, la pacienţii la care se apreciază că vor beneficia de pe urma metodei”, ne lămureşte Dr. Răducu Stănciulescu.

Ce oferă noul cabinet

  • Consultaţii corecte şi complete
  • Tratamentul medicamentos al afecţiunilor ORL
  • Tratarea sforăitului şi a apneei în somn (oprirea respiraţiei în timpul somnului )
  • „Pe de altă parte, putem rezolva probleme ORL complexe, de la chirurgia tumorilor la chirurgia endoscopică sinusală, de la chirurgia estetică şi corectoare a nasului la microchirurgie laringiană, însă în condiţii de spital”, mai spune medicul ORL Răducu Stănciulescu.

De ce este periculoasă dependența de picături

Multe persoane, de frica operaţiilor sau a tratamentelor mai com­plexe, intră în cercul vicios al administrării de picături care desfundă nasul. „Pe moment picăturile dau satisfacţie. Te ajută să respiri mai bine, însă, dacă abuzezi, ajungi să nu te mai simţi bine fără picături, pui din ce în ce mai mult, apar obişnuinţa şi dependenţa şi afectarea mucoasei nazale. Nu în ultimul rând, dacă sunt folosite mult timp, au şi efecte vasoconstrictoare generale cu tulburări circulatorii şi hipertensiune”, avertizează medicul Răducu Stănciulescu. Doctorul recomandă folosirea picăturilor cel mult o săptămână şi tratarea cauzei care generează problema.

Pentru mai multe informatii sau programari intrati pe pagina de contact sau contactati-ne la telefoanele afisate.

 

Acest articol a fost publicat si pe www.doctorulzilei.ro.

Telefon

021 210 84 55
021 210 17 29
075 608 80 24
075 608 80 23


Orar

Luni – Vineri: 08:30 – 20:30
Sâmbătă: 08:00 – 12:30
Loading Quotes...

Sună pentru programare