Reputatul Medic Român Ion Alexie, Medic Specialist De Boli Interne si Boli Infectioase, din SUA, vine in intampinarea Clinicii ExMedica cu recomandari stiintifice in lupta pentru combaterea virusului SARS-COV2

Reputatul medic român Ion Alexie, medic specialist de boli interne şi boli Infecţioase, din Las Vegas, SUA ne ofera urmatoarele recomandari:

Definitiile infectiilor si bolilor

“Orice infectie este definita prin intrarea unui microb ( bacterie, virus, parazit sau ciuperca/fungus/yeast) in corpul nostru. Microbii ne infecteaza cind invadeaza corpul nostru prin:

 • aer ( infectiile respiratorii: Covid 19, gripa,pneumonii bacteriene, tuberculoza, viroze, etc.)
 • tractul digestiv cind introducem microbii prin mincare sau apa( toxiinfectii alimentare, diversi viermi, paraziti etc.)
 • piele cind ne zgiriem si microbii infecteaza rana.
 • organele sexuale: HIV/SIDA, Herpex simplex, gonoreea ( sculamentul in termeni populari) sifilis etc.

Majoritatea acestor infectii care la inceput sint locale, se pot raspindi la alte organe sau in tot corpul daca nu le putem trata cu succes imediat dupa ce ne-am infectat.”

Ce putem face sa prevenim infectiile?

 • “infectiile respiratorii pot fi micsorate prin distantare fata de cei bolnavi cu Covid 19, pneumonii, bronsite, tuberculoza si alte infectii. Mastile ajuta prin micsorarea numarului de microbi inhalati. Spalatul miinilor si a fetei cit mai des ajuta. O cit mai buna igiena orala-faringeana ajuta. Gargara cu apa de gura normala sau cu cele care contin alcool si apa oxigenata ajuta. Daca toate aceste masuri sint aplicate concomitent , sansele de imbolnavire grava ( nu si de infectie) sint micsorate foarte mult.
 • Infectiile gastrointestinale pot fi prevenite prin splarea miinilor, evitarea mincarurilor si apei contaminate, evitarea produselor de carne care nu sint gatite la temperaturile recomandate ( ex carnea in singe poate infecta, la fel ca si hamburgherii gatiti superficial.
 • Infectarea plagilor de pe piele poate fi prevenita prin dezinfectanti locali si curatirea si pansarra corecta a ranilor.
 • Infectiile sexuale pot fi diminuata prin folosirea prezervativelor si tratarea corecta a celor bolnavi.

Dupa ce oamenii au fost infectati, in functie de cit de repede organismul lor pot distruge microbii, pacientii devin mai mult sau mai putin bolnavi sau poate ramin asimtomatici

Gravitatea imbolnavirii ( bolii) depinde de:

 1. Numarul de micobi care ne infecteaza: cu cit mai putini cu atit sansele ca boala sa fie mai putin periculoasa
 2. Siatemul imun al pacientului
  La acest punct vor ajuta vaccinurile si apa oxigenata care vor incepe sa distruga virusurile foarte repede dupa ce acestea au intrat in corpul nostru.
 3. Agresivitatea microbului: cu cit virusul este mai agresiv/ puternic sansele sa ne impbolnavim grav sint mai mari

Deci infectia este diferita de boala pe care o creeaza

Dintre pacinetii infectati cu virusul SARS-Cov 2, 50% ramin asimtomatici, 30% au boala simpla cu simtome usoare, 20% ajung in spitale si din acestia in jur de 10-15% mor.

Sper ca se intelege diferenta dintre infectie si boala, lucru pe care nimeni in Romania nu il explica pentru ca oamenii sa inteleaga.”

Ce este vaccinul Covid 19?

“Vaccinul pentru Covid 19 este o molecula ( bucata) de ARN mesager (mARN) si nu de ADN – ul care reprezinta genetica noastra si care se gaseste in toate celulele umane.

Acest ARN mesager este sintetizat in laborator si nu din tesuturi umane sau din virus

Este 100% artificial facut exclusiv in laboratoare.

Aceasta bucata de ARN messenger ( mRNA) este ca o matrita din care celulele noastre, vor sintetiza ( face/ fabrica) o proteina S care se gaseste in spikeurile virusului

Asceasta proteina care este o componenta a virusului va fi sintetizata de celulele noastre si oferita sistemului nostru imunitar sa produca anticorpi si sa dezvolte lymfocite de memorie.

Corpul nostru va face anticorpi impotriva acestei proteine virale.

Cind virusul va infecta o persoana vaccinata, acesti anticorpi vor incepe imediat sa lupte impottiva virusului, sa il distruga si sa nu-i dea timp sa se multiplice si sa ne imbolnaveasca rau.

Rezultatul anticipat este ca persoanele infectate dupa vaccinare sa nu se imbolnaveasca rau sa nu ajunga la sectiile de terapie intensiva si sa nu moara.

ATENTIE: nu exista vaccinuri sau medicamente care sa previna intrarea virusului in corpul nostru.

Intrarea virusului in corpul nostru este definitia infectiei. Numai o blocare mecanica a virusului sa nu intre in nasul, gura si ochii nostri ne poate preveni sa nu ne infectam. Aceste mecanisme de blocare mecanica sint: mastile, igiena miinilor si a fetei distantarea fizica si purtatul ochelarilor sau a vizoarelor.
Aceste masuri nu sint perfecte si nu vor opri toate infectiile , dar vor micsora foarte mult numarul lor.

Vaccinurile ne vor proteja sa nu ne imbolnavim grav si vor salva viet, iar pe masura ce oamenii se vaccineaza, anticorpii acestora vor distruge virusul mai eficient si dupa o perioada in natura vor circula din ce in ce mai putine virusuri si numarul infectiilor va scadea.

Dupa ce s-au vaccinat, unele persoane vor testa pozitiv pentru Covid cu PCR sau antigeni.

Testul pozitiv este pentru ca persoana respectiva s-a infectat cu virusul SARS-Cov2 si nu din cauza vaccinarii.

Poza de mai sus este de la CDC si explica situatia.

Asa cum am spus, vaccinul Covid nu va impiedica intrarea virusului SARS Cov-2 in corpul nostru ( definitia infectiei) si deci unii vaccinati vor testa pozitiv. Asta nu inseamna ca vaccinul a infectat oamenii si nici ca vaccinul nu a lucrat
Anticorpii pe care cei vaccinati ii vor face vor proteja persoana vaccinata sa nu se imbolnaveasca rau , nu sa nu se infecteze.”

Multumim domnului Doctor Ion Alexie si speram intr-o colaborare cat mai buna cu, Clinica ExMedica.

 

Contact Clinica ExMedica:

Adresa: Strada Dragoș Vodă , numărul 22 , Sector 2 , București

Puncte de reper :

 • Intersecția străzilor Mihai Eminescu și Calea Moșilor.
 • Serviciul de ambulanță al municipiului București
 • Biserica Tuturor Sfinților

Mijloace de transport in comun:

 • autobuze: 133
 • tramvaie : 5, 16 , 21
 • troleibuze :66 , 79 , 86

Telefoane:

021 210 84 55

021 210 17 29

021 210 84 42

0756 088 023

Email: receptie@exmedica.ro

Telefon

021 210 84 55
021 210 84 42
021 210 17 29
075 608 80 23


Orar

Luni – Vineri: 08:30 – 20:30
Sâmbătă: 08:00 – 12:30
Loading Quotes...

Sună pentru programare