Ecografia transesofagiană

Ecografia transesofagiană este o tehnică de diagnostic larg răspândită, fiind  unica metodă de a vizualiza cordul în timpul operațiilor cardiace și,  are numeroase utilizări în compartimentele de urgență.

Ecografia transesofagiana se recomanda pentru:

  • monitorizarea functiei cardiace in cursul interventiilor chirurgicale de la nivelul inimii, si pentru a detecta cheagurile de sange din atriul stang;
  • detectarea cresterilor anormale in jurul valvelor cardiace, tulburari in circulatia sangelui, precum refluxul sanguin printr-o valva partial inchisa;
  • obtine imagini clare ale inimii, oferind informatii cu privire la marimea cordului, forta sa de contractie, localizarea si extinderea unor eventuale leziuni ale tesutului cardiac.

Ecografia transesofagiană este utilizată in depistarea unor surse de embolii ce pot genera fie accidente vasculare cerebrale, fie infarcte acute în alte organe. Medicul specialist poate examina cu mare precize vârful inimii, detectand prezența la acest nivel a unui anevrism, eventual și prezența unui tromb în interiorul lui. La nivelul atriului stâng, este singura metodă de a vizualiza urechiușa stângă, locul de predilecție în formarea trombilor generatori de embolii. Aorta ascendentă este o altă sursă de emboli deasemeni poate vizualiza plăci de aterom la acest nivel sau chiar trombi apăruți pe aceste plăci. In endocardita infecțioasă ecografia transesofagiană reprezintă explorarea de elecție pentru identificarea vegetațiilor de pe valvele cardiace, precum și a unor complicații grave cum ar fi abcesele de inel, distrucțiile valvulare, prezența vegetațiilor pe sondele de stimulare electrică permanent, etc.

Vizualizarea foarte bună a arcului aortic permite diagnosticul în urgență a disecției de aortă sau a anevrismelor de aortă.

Pentru pacienții cu insuficiență mitrală cu indicație operatorie, ecografia transesofagiană permite identificarea mecanismului regurgitării, ajutând în acest fel chirurgul în stabilirea metodei chirurgicale de reconstrucție valvulară. În timpul operației, explorarea certifică rezultatul valvuloplastiei sau evaluează proteza înainte ca toracele să fie închis, permițând efectuarea eventualelor corecții.

Malformațiile congenitale cardiace sunt de asemenea mult mai corect identificate și cuantificate prin ecografie transesofagiană. Mici defecte ale septului interatrial cum ar fi foramen ovale permeabil sau anevrismul de sept atrial pot să scape cu ușurință ecografiei transtoracice. În timpul închiderii percutane a acestor defecte, ecografia transesofagiană reprezintă un control obligatoriu pentru cardiologul intervenționist.

Ecografia transesofagiană este o tehnică fără mari riscuri, ușor de suportat de către pacient, indiferent de starea lui clinica.

Un diagnostic rapid al pacientului prin această tehnică poate duce la salvarea vieții!

Ecografia transesofagiana se poate realiza nu mai de medici specialisti cu o vasta experinta in ecografi cardiac.

O echipa de medici specialisti cu o inalta pregatire profesionala, unde actul medical se realizeaza la cele mai inalte standarde, o aparatura de ultima generatie (Ecograf.PHILIPS MATRIX IE 33) va asteapta la Clinica ExMedica Bucuresti.

Echipa medicala este formata din:

Profita acum de promotiile noastre pentru diferitele servicii medicale. Intra pe pagiana de promotii.

Pentru mai multe informatii sau programari intrati pe pagina de contact sau contactati-ne la telefoanele afisate.

Telefon

021 210 84 55
021 210 17 29
075 608 80 24
075 608 80 23






Orar

Luni – Vineri: 08:30 – 20:30
Sâmbătă: 08:00 – 12:30




Loading Quotes...

Sună pentru programare